Det handler om de rigtige værdier

For Bjarne Wulff Nielsen er det afgørende, at hans arbejdsliv stemmer overens med hans egne værdier. Han tog konsekvensen, og opsagde det arbejde, der havde været en del af hans liv gennem årtier.

bjarne-wulff

Mere end 42 år. Så længe havde Bjarne Wulff Nielsen været ansat i den bank, hvor han var blevet udlært. Men en dag var det slut.

”Jeg valgte selv at sige op. Kan man ikke lide lugten i bageriet, skal man ikke være der. På et eller andet tidspunkt var nok altså nok. Jeg har altid haft det sådan, at jeg skal kunne se mig selv være der, hvor jeg er,” siger Bjarne Wulff Nielsen.

Hans stemme er rolig, svøbt i en blød, nordjysk tone. Hans blik er venligt men fast.

Skal nok finde et arbejde

Måske er det ikke den letteste opgave at søge arbejde, når man har passeret de 60 år, men Bjarne Wulff Nielsen tror på, at han nok skal finde et nyt arbejde, der flugter med den måde, han er skruet sammen på som menneske.

”Mine værdier skal harmonere med de værdier på det arbejde, hvor jeg bruger otte timer hver eneste dag. Man skal kunne stå inde for sig selv. Det er også sådan, vi har opdraget vores piger,” siger han.

De to ældste døtre er uddannet tandlæger, mens den yngste stadig er ved at finde ud af, hvad hun vil læse. Alle tre har fået at vide, at man skal gøre en indsats og svare enhver sit, men også at de skal kunne stå inde for sig selv. Så ingen af pigerne protesterede over, at far sagde sit faste job op for at få tiden til at tænke sig godt om.

”Det var nødvendigt at hive stikket for at finde ud af, om jeg kunne få glæden tilbage. Mange kolleger talte om, at de kun havde to eller tre år tilbage, inden de kunne gå på efterløn. Men to eller tre år hvor du ikke er glad, det er altså lang tid i dit liv,” siger han.

Medlem siden han blev udlært

Selv om det var dyrt, havde familien økonomien til, at han kunne tage tiden til at overveje sit fremtidige arbejdsliv. Men derefter måtte han møde op på FTF-As kontor i Aalborg for at melde sig arbejdsløs.

”Jeg har været medlem, lige siden jeg blev udlært. Jeg har ikke haft brug for FTF-A i alle de år. Men nu skulle tingene så stå sin prøve, nu hvor det begyndte at brænde på for mig. Jeg var spændt på, om de ville have respekt for mig som menneske. Og det havde de,” siger Bjarne Wulff Nielsen.

Han har været glad for møderne med sin rådgiver i FTF-A.

”Hun har været med til at skubbe til mig for at finde ud af, hvad jeg vil og, hvad jeg kan. Det er vigtigt at afklare, hvor jeg skal hen nu,” siger Bjarne Wulff Nielsen.

BILLEDTEKST: Måske er det ikke den letteste opgave at søge arbejde, når man har passeret de 60 år, men Bjarne Wulff Nielsen tror på, at han nok skal finde et nyt arbejde.

BILLEDTEKST: Bjarne Wulff Nielsen tror på, at han vil finde et nyt arbejde, der flugter med den måde, han er skruet sammen på som menneske.