Det kan ikke måles i penge

Et tilbud om at komme med ud at løbe sammen med andre medlemmer af FTF-A var godt, fortæller Paul Schønebeck. Løbeklubben gav ny energi og inspiration til at komme videre. I dag arbejder han som privatøkonomisk rådgiver.

Paul-Sch+©nebeck-PREVIEW-40---027X2829-by-Kim-Vadsk+ªr-compressor
Paul Schønebeck var glad for tirsdagene sammen med andre medlemmer af FTF-A’s løbeklub. De gav inspiration til at komme videre i arbejdslivet, mener han. Foto: Kim Vadskær.

Frisk luft i lungerne. Det rytmiske åndedræt. Og vinden lige i ansigtet på vej gennem de fem km rundt på Amager Fælled.
Tirsdagene med løbeklubben i foråret 2015 var en god oplevelse for Paul Schønebeck. Sammen med andre medlemmer af FTF-A deltog han i en løbeklub, der ud over det sociale fællesskab også bød på inspiration til at komme videre i arbejdslivet.

Nemt at føle sig udenfor

Og det havde den tidligere bankmand brug for. Efter 35 år som bankmedarbejder var han i gang med at søge nyt arbejde. Men det var ikke helt let at komme videre.
”Hvis man er ledig, kan man nemt komme til at føle sig udenfor. Der er ikke noget at stå op til. Man kommer måske ikke så meget ud. Der er ikke nogle faste ting, man skal i løbet af dagen,” siger Paul Schønebeck.

Han holder en kort pause.

”Så kom tilbuddet om at deltage i en løbeklub, hvor man kunne møde andre FTF-A medlemmer, både ledige og folk i arbejde. Samtidig var der oplæg fra spændende mennesker og firmaer, der på sigt måske kunne tænke sig at ansætte nye medarbejdere. Et fantastisk initiativ, som jeg gerne ville bruge min tid på.”
Selv om han plejer at løbe fem km nogle gange om ugen, var det ikke selve motionen, der lokkede. Næh, derimod var det de faglige indspark med foredrag, kontakten til karriererådgivere fra FTF-A og samværet med de andre medlemmer, der trak i Paul Schønebeck:
Det hjælper at tale med andre i samme båd, og det at tale med medarbejdere fra FTF-A, gør, at man er med. At man også føler, at man er vigtig. Ellers kan man som arbejdsløs let føle, at ingen har brug for en.”

Paul-Sch+©nebeck-PREVIEW-31---027X2750-by-Kim-Vadsk+ªr-compressor
”Det hjælper at tale med andre i samme båd, og det at tale med medarbejdere fra FTF-A, gør, at man er med. At man også føler, at man er vigtig. Ellers kan man som arbejdsløs let føle sig udenfor, og at ingen har brug for en,” siger Paul Schønebeck. Foto: Kim Vadskær.

Bliver ved med at komme

I dag har Paul Schønebeck fået et nyt arbejde, hvor han rådgiver forbrugere om deres privatøkonomi.
”Om det lige er på grund af løbearrangementerne, ved jeg ikke. Men det var et initiativ, der var rigtigt godt for mig. Så det har i hvert fald hjulpet mig. Det kan ikke måles i penge sådan noget.”
Og han har ikke tænkt sig at gå tilbage til at løbe alene. Det er bare meget sjovere, når man løber sammen med andre, mener han.
Folk skal komme derud. Selv om jeg er kommet i arbejde, vil jeg også blive ved med at komme,” siger Paul Schønebeck.