Farvel til militæret, goddag til det civile arbejdsmarked

Efter 38 år i militæret er Peter Thybo ved at finde sig til rette på arbejdsmarkedet. Og selv om han begyndte som konstabel og endte karrieren som major, har han ikke lyst til en chefstilling i det civile. Næh, han vil gerne have et job som chauffør.

Peter-Thybo-PREVIEW-027X0484-by-Kim-Vadsk+ªr-compressor
Peter Thybo, tidligere major i det danske flyvåben, vil gerne have et job som chauffør. Foto: Kim Vadskær

Hvad vil en tidligere major dog med det store kørekort?

Tjoh, spørger man Peter Thybo, tidligere major i det danske flyvåben, vil han gerne have et job som chauffør.
”Jeg satser på at komme ind i transportbranchen. Jeg er ved at tage erhvervskørekort. Og jeg har taget truckcertifikat i vinters, og gennemført et kursus i syge- og handicaptransport,” siger han.
Den tidligere major gik ind i militæret i 1979, hvor han begyndte sin karriere som konstabel. Han har gjort tjeneste på flyvestationerne Vandel, Karup og Skrydstrup samt i Flyvertaktisk Kommando. For små 20 år siden gennemførte Peter Thybo en officersuddannelse, hvorefter han løbende er steget i graderne til rangen som major med ledelsesansvar i administrative stillinger.
”Jeg har prøvet mange forskellige arbejdsområder. De sidste mange år har jeg arbejdet med uddannelsesforvaltning samt økonomi, IT, infrastruktur og almindelig bred administration,” siger Peter Thybo.

Peter-Thybo-PREVIEW-027X0566-by-Kim-Vadsk+ªr-compressor
Men selv om et langt liv har givet Peter Thybo en række kompetencer inden for administration, har han slet ikke lyst til at sidde på kontor mere. Foto: Kim Vadskær

Nej til sofa og fjernbetjening

I dag er han fratrådt sin stilling i militæret efter at være fyldt 60 år, som var afgangsalderen for ham. Han har en mindre tjenestemandspension, men Peter Thybo er langt fra færdig med arbejdslivet. Han føler, at han har meget mere at byde på.
”Selv om det er en omvæltning, har jeg forberedt mig. Jeg ved, hvad jeg vil i forhold til arbejdsliv og fritid. Jeg skal ikke havne i sofaen med en fjernbetjening i hånden som 60-årig. Jeg skal ud og prøve noget nyt,” siger Peter Thybo.

Selv om et langt liv har givet ham en række kompetencer inden for administration, har han slet ikke lyst til at sidde på kontor mere.
”Og jeg ønsker heller ikke at have et ledelsesansvar mere. Jeg vil have et manuelt arbejde, hvor jeg kommer i kontakt med mange forskellige mennesker. Der er garanteret en masse stærke, dygtige og unge mennesker, der vil være meget bedre til dette, end jeg ville være nu,” siger Peter Thybo.

Han fortsætter:

”Nu er jeg jo arbejdssøgende, hvor det er rart at have FTF-A i ryggen. Og de har hjulpet mig meget i processen med at finde en ny plads på arbejdsmarkedet. De har hjulpet mig med at skrive ansøgninger og et cv.”