Hårdt arbejde at være jobsøgende

Som selvstændig konsulent vil jordbrugstekniker Kristian Kølln hjælpe landmænd med at gøre deres produktion grønnere. Efter sin sidste uddannelse har han søgt flere forskellige jobs, indtil ideen om selvstændig virksomhed udviklede sig.

Kristian-K+©lln-PREVIEW-027X1335-by-Kim-Vadsk+ªr-compressor
Efter at have gennemført en overbygning, en professionsbachelor, på sin uddannelse som jordbrugsteknolog, er Kristian Kølln begyndt som selvstændig. Foto: Kim Vadskær.

Som helt lille var Kristian Kølln med i autostolen, når hans far, den lokale dyrelæge, var ude hos landmændene omkring Svendborg i det sydfynske.
”Jeg tror, at jeg var et par år gammel, da jeg kørte med første gang. Måske fik jeg ikke landlivet ind med modermælken, men jeg voksede op med det som en naturlig del af hverdagen,” siger han.
Senere fik han legekammerater på nabogårdene i området. En tjans efter skoletid var med til at skubbe ham i retningen af en landbrugsuddannelse som jordbrugsteknolog, hvor særligt planteavl har hans store interesse.

Tilbyder grøn service

Efter at have gennemført en overbygning, en professionsbachelor, på sin uddannelse som jordbrugsteknolog, er han begyndt som selvstændig.
”Jeg tilbyder det, jeg kalder grøn service, hvor jeg varetager pleje af grønne områder, haver og generel naturpleje både for private og virksomheder,” siger Kristian Kølln.
Ideen er, at den grønne service skal levere det økonomiske fundament under virksomheden, der gør det muligt for ham at gå ind i projekter og rådgivningsopgaver om naturen i landbrugslandet. Hans ambition er at bygge bro mellem de landmænd, der driver konventionelt landbrug, og de økologiske bedrifter. I stedet for det, han kalder en ”skyttegravskrig” mellem de to fløje i landbruget, burde det være muligt at nærme sig hinanden, mener Kristian Kølln.

Kristian-K+©lln-PREVIEW-BP8Q3537-by-Kim-Vadsk+ªr-compressor
“Jeg er naturmenneske, og kan godt lide at arbejde i det fri med noget praktisk,” siger Kristian Kølln. Foto: Kim Vadskær.

Ros til FTF-A

Kristian Kølln har tidligere drevet selvstændig konsulentvirksomhed, men finanskrisen og et ønske om at have kolleger fik ham på andre tanker.
”De sidste par år efter jeg blev færdig med min professionsbachelor, har jeg søgt arbejde. Men med en ny ide til min virksomhed valgte jeg at begynde igen som selvstændig, da min svoger gav mig en opgave i hans virksomhed som start,” siger Kristian Kølln.
I dag er han meget taknemlig for den sparring og hjælp til at søge arbejde, som han fik i FTF-As kontor på Fyn.
”Det var utroligt godt at have en, der kendte mig, til at holde mig i gang. Jobcenteret var mere sagsbehandling og kontrol, mens man på FTF-A var interesseret i mig. Den ros skal FTF-A have, også selv om det ikke førte til et job, var det med til, at jeg holdt modet oppe,” siger Kristian Kølln.

Han holder en pause, inden han fortsætter: ”Det er jo altså hårdt arbejde at være jobsøgende.”