Jeg bliver inspireret af at være sammen med andre mennesker

Mens hun gik ledig, var Trine Berg Petersen drivkraften bag et netværk for ledige nyuddannede i FTF-A. Hun ville have et forum, hvor medlemmer kunne lære af hinanden for at undgå at begå de samme fejl.

Knægten er halvandet år, og skal have mors opmærksomhed. Og allerhelst når hun er i gang med noget andet. Flyttekasserne er heller ikke pakket til det nye træhus, der venter. Og Trine Berg Petersen er lige begyndt på det nye arbejde som køkkenchef på et opholdssted for udviklingshæmmede.

Nøjes ikke med lillefingeren

Og den måde at tage verden på synes at lægge til Trine Berg Pedersen. Hun skal have tingene til at virke. På den ene eller anden måde. Og hun stopper sjældent, når hun først har fået en ide.
”Jeg har svært ved at nøjes med lillefingeren. jeg bliver bare ved. Jeg kan godt lide, at der sker noget. Man skal ikke bare læne sig tilbage og vente på, at andre gør noget,” smiler Trine Berg Pedersen.

Trine-Berg-Pedersen-PREVIEW-027X6189-by-Kim-Vadsk+ªr-compressor
Trine Berg Pedersen erkender, at hun har svært ved at stoppe, når hun først har fået en ide.   Foto: Kim Vadskær

Sønnike pludrer lidt som baggrundskor til mors fortælling om, hvordan hun tog affære for at få et nyt job efter endt uddannelse. Med hjælp fra en rådgiver i FTF-A fik hun samlet en gruppe af medlemmer, som kunne sparre med hinanden i deres søgen efter et fast arbejde.

Totalt oplagt med netværk

Ideen til netværket blev født, da hun mødte op til en workshop for ledige på FTF-As kontor i Aarhus. Trine Berg Pedersen troede, at der ville hun møde en bunke andre, som hun kunne dele ideer og tanker med. I FTF-A måtte man da møde andre rigtigt levende mennesker med samme udfordringer, tænkte hun.
Men der kom ingen til workshoppen.
”Og det var da underligt. Jeg spurgte, om der ikke var et netværk i FTF-A. Det ville da være totalt oplagt. Men det var der ikke. Og så gjorde vi det bare selv i stedet for at vente på andre,” siger Trine Berg Pedersen.

Gjorde en forskel

I begyndelsen var det lidt sløjt med fremmødet til det nye netværk, men hen ad vejen lykkedes det at få samlet en god kreds af andre jobsøgende FTF-A-medlemmer. Og det gjorde en forskel – i hvert fald for hende selv og et par andre.
”Jeg bliver inspireret af at være sammen med andre mennesker. Så får jeg ny energi, så jeg – yes – går ud og prøver det af, jeg får med fra dem. Ellers gør man det samme og det samme, igen og igen, selv om det ikke virker,” siger hun.