Jeg er så meget bedre til at arbejde end at gå derhjemme

Da Stine Valsted Nielsen fik tilbudt arbejde i Telenor, tog hun det, selv om hun i det job ikke kunne bruge sin universitetsuddannelse i økonomistyring.

Stine-Valsted-Nielsen-PREVIEW-027X6526-by-Kim-Vadsk+ªr-compressor
Stine Valsted Nielsen fik hjælp i FTF-A til at forbedre sine ansøgninger. Hun oplever sin rådgiver som engageret og seriøs. Foto: Kim Vadskær

Da Stine Valsted Nielsen hørte, at der var mulighed for at få arbejde i Telenor i Aalborg, greb hun muligheden. Efter sin eksamen som kandidat i økonomistyring fra Aalborg Universitet havde hun været ledig mere end fem måneder.
Måske synes det ikke som lang tid, men for Stine Valsted Nielsen var de måneder som en evighed gange to.
”Jeg er så meget bedre til at arbejde end at gå derhjemme. Og jeg var træt af, at alle spurgte til, om jeg ikke snart fik et arbejde. Så jeg skulle i gang,” siger hun.

Skulle bare have et job

Sammen med sin kolleger i Telenor tager hun sig af al det administrative arbejde, der er forbundet med henvendelser fra teleselskabets erhvervskunder. Overdragelse, opsigelser og annulleringer af abonnementer kommer hen over hendes skrivebord alt efter, hvor der skal bruges nogen til at få noget fra hånden.
”Man skal ikke have nogen uddannelse for at udfylde de opgaver, men jeg skulle bare have et arbejde. Jeg havde fået afslag på afslag på alle de jobs, jeg søgte inden for min uddannelse,” siger Stine Valsted Nielsen.
Hun ser jobbet i Telenor som en mulighed for at få noget på sit cv. Samtidig ser hun ofte jobs slået op internt, hvor ”de kan bruge sådan en som mig,” som Stine Valsted Nielsen udtrykker det. Hun drømmer om at bruge sin uddannelse til at arbejde med at optimere interne arbejdsprocesser i virksomheder.
”Man kan for eksempel måle, hvor hurtige folk er til at løse deres opgaver, eller hvordan de løser deres opgave. Kommer kunderne igen? Er kunder tilfredse? Alle den slags målepunkter kan man bruge til at forbedre produktiviteten,” siger hun.

Stine-Valsted-Nielsen-PREVIEW-BP8Q1951-by-Kim-Vadsk+ªr-compressor
Stine Valsted Nielsen ser sit job i Telenor som en mulighed for at få noget på sit cv. Samtidig ser hun ofte jobs slået op internt, hvor ”de kan bruge sådan en som mig,” som hun udtrykker det. Foto: Kim Vadskær

De første skridt mod målet

Drømmejobbet ville være at komme til at arbejde med kontrol af finansielle strømme i en større virksomhed. Og her synes hun, FTF-A i Aalborg hjalp hende med de første skridt mod at gøre drømmen til virkelighed.
Ikke alene var det til et arrangement hos FTF-A, at hun hørte oplægget om jobmulighederne i Telenor, Stine Valsted Nielsen fik også hjælp til at forbedre sine ansøgninger.
”Jeg brugte min vejleder meget, fordi hun var engageret. Hun tog mig alvorligt, og kom hele tiden med nye forslag til løsninger eller ideer. Man kunne ringe til hende for at komme af med frustrationerne over, at der ikke skete noget. Og efter jeg fik arbejde, har jeg også talt med hende om, hvordan jeg fremadrettet kan komme videre i karrieren,” siger hun.