Line ville være selvstændig

Inden Line Vindum Mikkelsen gennemførte sit studie som psykomotorisk terapeut, var hun igennem forskellige uddannelser. Med hjælp fra FTF-A kom hun i gang som selvstændig.

Line-Vindum-Mikkelsen-PREVIEW-BP8Q1712-by-Kim-Vadsk+ªr-compressor
”FTF-A har nogle dygtige karrierevejledere, som jeg ringede til. Og jeg kunne komme næste dag. Det var meget nemt at få hjælp,” siger Line Vindum Mikkelsen. Foto: Kim Vadskær.

Hver eneste gang Line Vindum Mikkelsen kastede sig over et nyt fag eller studie, var hun overbevist om, at – nu – havde hun fundet det rigtige.
”Jeg er uddannet massør. Jeg har været omkring skuespillerfaget. Jeg har taget en uddannelse som hundeadfærdskonsulent. Og inden jeg tog uddannelsen som psykomotorisk terapeut, læste jeg jura,” siger Line Vindum Mikkelsen.
Den tre og et halvt år lange uddannelse som psykomotorisk terapeut, der tidligere hed afspændingspædagog, blev gjort færdig i sommeren 2014. Og det faldt naturligt at gå efter at blive selvstændig med CVR-nummer, revisor og moms få måneder efter den sidste eksamen på skolen.

Hjælp fra FTF–A

Og hvor hun havde forventet, at hun skulle have et deltidsarbejde, mens hun forsøgte at få sparket liv i sin virksomhed, kom hun i gang som selvstændig lige efter den sidste opgave var afleveret. Og her kommer FTF-A ind i billedet.
Line Vindum Mikkelsen mødte første gang sin a-kasse, mens hun endnu var studerende. Fordi mange pyskomotoriske terapeuter har svært ved at få arbejde, har deres fagforening, Danske Pyskomotoriske Terapeuter (DAP), et tæt samarbejde med FTF-A om at hjælpe de studerende hurtigt i arbejde, fortæller hun.
”FTF-A og DAP begynder allerede under vores uddannelse at guide os. Jeg oplevede det som et rigtigt godt tiltag, som jeg tror, mange studerende har meget godt ud af,” siger Line Vindum Mikkelsen.

Line-Vindum-Mikkelsen-PREVIEW-BP8Q1449-by-Kim-Vadsk+ªr-compressor
Det faldt naturligt for Line Vindum Mikkelsen at blive selvstændig med CVR-nummer, revisor og moms få måneder efter den sidste eksamen på skolen. Foto: Kim Vadskær.

Mulighed for supplerende dagpenge

Som psykomotorisk terapeut er man nødt til at bruge kræfter på at sælge sig selv. Mens hun ikke følte, at hun havde brug for hjælp til at komme i arbejde, ville Line Vindum Mikkelsen til gengæld gerne have input til, hvordan hun kunne starte egen virksomhed.

– Jeg havde jo enormt mange ideer og tanker, som de hjalp mig med at få styr på. FTF-A har nogle dygtige karrierevejledere, som jeg ringede til. Og jeg kunne komme næste dag. Det var meget nemt at få hjælp.”