Man skal ikke frygte nye veje i arbejdslivet

Rikke Storgaard har skiftet spor flere gange gennem sit arbejdsliv. Hun ser forandringerne som en gave til at få et rigere liv.

Rikke-Storgaard-PREVIEW-BP8Q1606-by-Kim-Vadsk+ªr-compressor
Rikke Storgaard har mange gange valgt at skifte retning i livet, når hendes mavefornemmelse sagde, at det var det rigtige at gøre. Foto: Kim Vadskær

Først i 90erne flyttede Rikke Storgaard til København til et job som stuepige på Amalienborg.
”Jeg fik en lejlighed på slottet. Og der kunne jeg sikkert være blevet i mange år. Men jeg kunne mærke, at jeg skulle videre,” siger hun.
Egentlig er det ikke en historie, som hun fortæller særligt ofte, fordi folk bider sig fast i historien. Men anekdoten viser, at Rikke Storgaard aldrig har frygtet forandringerne.

Bare ikke mig

Rikke Storgaard har mange gange valgt at skifte retning i livet, når hendes mavefornemmelse sagde, at det var det rigtige at gøre. Efter et år, hvor hun som ung læste teologi på Københavns Universitet, måtte hun indse, at det med bøgerne ikke var hende.
”Jeg synes, at det var meget spændende, men det var bare ikke mig. Jeg er meget mere praktisk anlagt. Og jeg er mere interesseret i mennesker end det med bøgerne,” siger Rikke Storgaard.
Efter en uddannelse først som idrætslærer og siden som moderne danser, arbejdede hun som koreograf og dansepædagog i en række år. Og selv om hun var freelance, havde hun rigeligt at lave. Alt var godt.

Og så alligevel ikke.

Rikke-Storgaard-PREVIEW-027X1421-by-Kim-Vadsk+ªr-compressor
Efter en uddannelse først som idrætslærer og siden som moderne danser, arbejdede Rikke Storgaard som koreograf og dansepædagog i en række år. Foto: Kim Vadskær

Arbejde med mennesker

Rikke Storgaard fik mere og mere lyst til noget andet end de korte undervisningsforløb. Og hun var så heldig, at hun i 2007 fik et tilbud om at etablere en danselinje på en idrætshøjskole på Fyn.
”Men jeg kunne mærke, at det føltes helt forkert. Så jeg sagde nej til stillingen. Jeg kunne mærke, at jeg ikke ville blive glad,” siger Rikke Storgaard.
Gennem en række år afprøvede hun forskellige muligheder blandt andet gennem arbejde for Røde Kors med asylansøgere på Sandholmlejren.
Og hun fandt ud af, at det at vejlede mennesker, så de kommer bedst muligt videre i arbejdslivet, var utroligt spændende. I dag sidder hun i et vikariat på et jobcenter i Københavns Kommune. Men det har ikke været helt let at skifte spor.
”Når jeg sender en ansøgning ud, fornemmer jeg, at jeg hurtigt bliver sorteret fra, på grund af min kreative uddannelse. Hvad ved en danser om fx projektstyrring? Det ved jeg meget om, men det ved folk ikke,” siger Rikke Storgaard.

En luksus at få coaching

Hun har derfor mange gange benyttet sig af FTF-A’s tilbud om coaching, mens hun i en periode var arbejdsløs. ”Det er da en luksus at kunne sidde over for et andet menneske, der hører på en, og kommer med gode ideer,” siger Rikke Storgaard.