Mette pendler to timer hver dag

Som nyuddannet socialrådgiver måtte Mette S. Jensen tage et job i Norddjurs Kommune – langt fra hjemmeadressen i Århus-forstaden Viby. Men det er prisen for et godt job som socialrådgiver, og hun fortryder ikke, at hun tog stillingen.

Mette-Stoffer-Jensen-PREVIEW-BP8Q3151-by-Kim-Vadsk+ªr-compressor
Mette S. Jensen var forberedt på, at hun skulle være pendler efter at have færdiggjort sin uddannelse som socialrådgiver i Aarhus. Foto: Kim Vadskær

I dag har Mette S. Jensen en bil, der sparer hende godt en time i transporttid om dagen. Men hun bruger alligevel to timer på at komme til og fra lejligheden i Århus og kontorstolen i Grenå.
”Når man ser på et kort er der jo ikke langt. Men det tager halvanden time i toget hver dag,” siger Mette S. Jensen.
Selv om hun blev overrasket over sin transporttid til det nye job i Norddjurs Kommune, var Mette S. Jensen forberedt på, at hun skulle være pendler efter at have færdiggjort sin uddannelse i Aarhus.

Ledte efter stillinger

Hendes indtryk var, at der var for mange ansøgere om de få jobs, der blev slået op.
”Selv om jeg har lavet en del frivilligt arbejde, så havde jeg jo kun min uddannelse på cv’et, da jeg var færdig. Og i Aarhus kan de jo vælge og vrage mellem ansøgere med mere erfaring,” siger Mette S. Jensen.
Så hun ledte efter flere stillinger syd for Aarhus som for eksempel Horsens og Vejle. Arbejdspladser som disse virkede overskuelige at kunne komme til og fra med offentlig transport. Men selv om hun sendte ansøgning på ansøgning, havde hun ikke held med at få job. Indtil en dag, da en mail fra hendes A-kasse, FTF-A, plingede ind på hendes computer.
”Norddjurs Kommune havde kontaktet FTF-A, fordi de havde svært ved at finde medarbejdere til den afdeling, der havde med dagpenge og kontanthjælp at gøre. Og det var slet ikke en kommune, jeg havde tænkt på at søge. Så det var superfint, at FTF-A formidlede kontakten,” siger Mette S. Jensen.

Mette-Stoffer-Jensen-PREVIEW-027X1092-by-Kim-Vadsk+ªr-compressor
Mette S. Jensen ser også fordele ved at bo langt fra sin arbejdsplads: ”Når man oplever, hvor meget af deres privatliv, folk egentlig blotter over for mig på jobbet, er jeg sindssygt glad for, at jeg ikke støder på dem ude i byen”. Foto: Kim Vadskær

Mere betænkningstid

Som hun husker mailen, forsøgte kommunen at sælge sig selv på, at det jo ikke var så vanskeligt endda at komme til og fra Grenå. Nok lå det ”langt væk, men værre var det jo heller ikke,” var det budskab, som Mette S. Jensen tog til sig. Uanset om hun valgte at køre sammen med andre kolleger, med offentlige transportmidler eller i egen bil ville det nye job dog betyde mange timers transport om ugen.
”Så der var jo alligevel lidt betænkningstid. Heldigvis har vi ikke fået børn endnu, så jeg er lidt mere frit stillet,” siger hun.
Alligevel synes hun, at det nye job giver hende nogle erfaringer, der er de mange timer på vejene værd.