Sally Solskin har mod på meget mere

Selv om der ofte er flere hundrede ansøgere til de jobs, som Sally Aarkrogh Eriksen ønsker sig, giver hun ikke op.

Sally-Solskin-PREVIEW-BP8Q0545-by-Kim-Vadsk+ªr-compressor
Sally Aarkrogh Eriksen har været medlem af FTF-A i 40 år, siden hun blev uddannet som håndarbejdslærer. Hun har dog kun i kortere perioder haft brug for sin a-kasse indtil nu, hvor hun leder efter et nyt arbejde. Foto: Kim Vadskær

Kælenavnet Sally Solskin fik hun, da hun som teenager havde sin daglige gang på Vesterbro Ungdomsgård i Absalonsgade i det indre København.
”Det blev jeg kaldt, fordi jeg som regel altid er glad,” siger Sally Aarkrogh Eriksen.
Og Vesterbro har altid været Sally Solskins faste holdepunkt. Den dag i dag bor hun stadig i den samme ejendom i Istedgade, hvor hun voksede op som barn.
”Jeg er født her, så jeg er vant til at kæmpe med næb og klør. En pige fra Vesterbro kan godt sige til og fra, så det er til at forstå,” siger Sally Aarkrogh Eriksen.

Ikke sidde stille

Gennem årene har Sally Aarkrogh Eriksen demonstreret, at hun vil og kan bestride mere end et job ad gangen. I lange perioder af hendes arbejdsliv, har hun om dagen som sekretær haft ansvaret for at få enderne til at mødes, når der skulle arrangeres konferencer, kurser og andre arrangementer. Og om aftenen har hun med en mad i hånden taget cyklen ud til skoler i København, for at undervise elever i syning og tilskæring.
Hun har været medlem af FTF-A i 40 år, siden hun blev uddannet som håndarbejdslærer. Hun har dog kun i kortere perioder haft brug for sin A-kasse indtil nu, hvor hun leder efter et nyt arbejde.
”Jeg er altid kommet hurtig i job. Jeg havde ikke drømt om, at jeg skulle komme i en situation, hvor jeg var ledig i længere tid. men alting har jo forandret sig. Da jeg valgte efterlønnen fra, var der ingen, der tænkte på, at sekretærer var et uddøende folkefærd,” siger hun.

Sally-Solskin-PREVIEW-BP8Q0628-by-Kim-Vadsk+ªr-compressor
Sally Aarkrogh Eriksen håber, at FTF-A igen i 2016 inviterer ledige til julefrokost, selv om hun håber, at hun til den tid har et fast job. Foto: Kim Vadskær

Mange bolde i luften

Indtil videre går jobsøgningen dog godt. Ud af de sidste 25 stillinger, Sally Aarkrogh Eriksen har søgt, er hun kommet til samtale fem gange og til anden samtale to gange, hvad hun selv med et smil synes, er godt, hendes alder taget i betragtning.
Og når hun kommer til jobsamtale, konkurrerer hun med nyuddannede akademikere om det ledige job.
Og i modsætning til en ung ansøger med dugfrisk eksamen, understreger hun, at hun heller ikke ønsker at smutte videre til et nyt job efter et par år. Allerhelst vil hun have et arbejde, hvor hun kan blive de næste syv til ti år. Ja, gerne efter hun egentlig skulle på pension.