Der går mange søvnlæse nætter med det

Efter 37 år skal Berit Holse ud og søge nyt arbejde. Hendes arbejdsplads, Geodatastyrelsen, skal flyttes til Aalborg. Og hun har valgt ikke at flytte med. Afstanden til venner, børn og børnebørn bliver for stor.

Berit-Holse-PREVIEW-027X6746-by-Kim-Vadsk+ªr-compressor
Når Geodatastyrelsen flytter fra København til Aalborg, har Berit Holse lige som mange andre af hendes kolleger valgt ikke at flytte med. Foto: Kim Vadskær.

Efter 37 år er det ved at være slut.

Snart skal Geodatastyrelsen flytte fra København til Aalborg, men Berit Holse har lige som mange andre af hendes kolleger valgt ikke at flytte med.

”Min husbond kan ikke få arbejde i Aalborg. Vi har vores tre børn og fire børnebørn her. De skal jo også passes, når de er syge, eller når der er ferie. Så børnene vil heller ikke have, at vi flytter væk. Vennerne er også i København. Og jeg vil ikke begynde forfra i Aalborg,” siger hun.

Berit Holse læner sig lidt ind over mødebordet.

“Men det er meget kedeligt at slutte på den måde efter så mange år med gode kolleger. Det er næsten som en lille familie at sige farvel til. Jeg har stadig en masse faglig viden, jeg gerne ville byde ind med og videregive til nye og unge medarbejdere,” siger hun.

Størst erfaring

Hun er uddannet søkorttegner, en gammel, statslig og femårig uddannelse, som hun tog i Farvandsvæsnet, mange år før det i 1989 blev til Geodatastyrelsen.

”Jeg er en af de medarbejdere, der har størst erfaring. Jeg har mange internationale opgaver. Jeg har blandt andet siddet med i den internationale arbejdsgruppe, der sørger for, at specifikationerne til søkort er de samme over hele verden,” siger Berit Holse.

Berit-Holse-PREVIEW-BP8Q2732-by-Kim-Vadsk+ªr-compressor
Berit Holse har taget imod tilbuddet fra FTF-A om at få hjælp til at skrive jobansøgninger, når hun skal have nyt arbejde. Foto: Kim Vadskær.

De næsten 40 år i styrelsen har givet hende oplevelser for livet, og hun kommer til at savne sit arbejde. Men selv om der måske skulle blive mulighed for at få en pendlerordning mellem Hovedstaden og Aalborg, er Berit Holse afklaret med at sige farvel til jobbet og den faste månedsløn. Og ægteparret Holse er derfor ved at indrette privatøkonomien til de nye forhold.

De har opsagt deres lejlighed inde i København, og flytter i stedet ind i deres nye sommerhus ved Frederiksværk. De har fået dispensation til at bo der, indtil hendes mand går på pension. På den måde sparer de mange penge hver måned ved kun at have en bolig.

”Jeg kan godt klare mig med dagpengene,” siger hun.

Berit Holse har dog ikke tænkt sig at affinde sig med et liv som arbejdsløs. Ikke alene er der afsat penge til at hjælpe styrelsens medarbejdere videre i arbejdslivet, når de fratræder, FTF-A træder også til med bistand.

”Jeg har kun skrevet en ansøgning i hele mit liv, og den virker nok ikke mere. Men jeg skal ud og have noget voksenkontakt. jeg har ikke lyst til bare at gå rundt på dagpengene,” understreger hun.