Tine har fundet en ny retning i livet

I stedet for at arbejde med sang og dans i musicals, valgte Tine Trefeldt en uddannelse som psykomotorisk terapeut. Hun oplever hele tiden at udvikle sig fagligt og menneskeligt gennem sit arbejde med unge mennesker.

Trine-Trefeldt-PREVIEW-BP8Q3113-by-Kim-Vadsk+ªr-compressor
Erkendelsen af at krop og psyke hænger sammen, fik Tine Trefeldt til at begynde på en uddannelse som psykomotorisk terapeut, der netop fokuserer på forbindelsen mellem krop og sjæl. Foto: Kim Vadskær

Tine Trefeldt har sunget hele sit liv. Og hun elsker at danse.
”Jeg var med i en masse musicals. Og jeg havde egentligt troet, at det var det, jeg skulle lave i mit liv,” siger hun.
Men da Tine Trefeldt tog en uddannelse som danser, gik det op for hende, hvor tæt krop og psyke er forbundet.
”Traumatiske oplevelser kan sætte sig som fysiske spændinger i din krop. Dit liv spejler sig i din krop.” siger hun.

Selvtillid og selvindsigt

Den erkendelse fik Tine Trefeldt til at begynde på en uddannelse som psykomotorisk terapeut, der netop fokuserer på forbindelsen mellem krop og sjæl. Uddannelsen blev afsluttet sommeren 2015: ”Det var helt underligt at være færdig, fordi det var et så fedt og intenst skoleforløb. Jeg er virkelig glad for min uddannelse. Jeg er vokset på det faglige og rigtigt meget på det personlige plan.”

Trine-Trefeldt-PREVIEW-BP8Q3254-by-Kim-Vadsk+ªr-compressor
”Hvis man skriver, at man er pædagog, ved alle, hvad det er. Men der er ikke så mange der ved, hvad en psykomotorisk terapeut er,” siger Tine Trefeldt. Foto: Kim Vadskær

Egentligt var det planen, at hun ville have sin egen klink – eventuelt i et eller andet fællesskab med andre behandlere. Men det at springe ud som selvstændig lige efter uddannelsen var ikke helt lige til. Så en jobrådgiver i FTF-A hjalp hende til at blive bedre til at sælge sig selv, når hun søgte jobs rundt omkring.
”Hvis man skriver, at man er pædagog, ved alle, hvad det er. Men der er ikke så mange, der ved, hvad en psykomotorisk terapeut er. Og jobrådgiveren i FTF-A har hjulpet mig til at blive bedre til at udtrykke, hvad jeg kan,” siger Tine Trefeldt

Og nu er hun havnet i noget, hun med et smil betegner som ”det stik modsatte”, af det, hun først overvejede at arbejde med. Tine Trefeldt har fået job på en ungdomsklub i den københavnske forstad Gladsaxe og på Bagsværd Skole, hvor hun mest arbejder med den pædagogiske side af sin uddannelse som psykomotorisk terapeut.
”Men det er egentligt meget fedt, fordi det, jeg først ville, var ting, som jeg i forvejen var god til. Mens det, jeg arbejder med i dag, er ting, jeg ikke var så stærk i,” fastslår hun.

Knyttet til ungerne

Tine Trefeldt havde heller ikke drømt om, at hun af alle mennesker skulle arbejde med børn og unge mennesker.
”Det er kommet helt bag på mig, hvor knyttet jeg er blevet til de unger. Så i dag er det at være sammen med dem faktisk den del af mit arbejde, jeg bedst kan lide,” siger hun.