Efter mange år som politimand på Bornholm, flyttede Torben Kofoed-Nielsen til Frederiksberg for at arbejde med at få unge ud af kriminalitet og ind på uddannelser.

Som så mange andre politifolk var Torben Kofoed-Nielsen glad for at være politimand.
”Jeg tror ikke, at så mange springer fra, når først de har taget politiuddannelsen. Mange er glade for arbejdet og sammenholdet i politiet. Samtidig har du en stor sikkerhed i din ansættelse,” siger han.
Alligevel tog Torben Kofoed-Nielsen afsked med politiet på Bornholm efter mere end 20 år i tjenesten for at koncentrere sig om at hjælpe udsatte unge. Her var han blevet optaget af arbejdet med at få udsatte unge til at lade være med at ryge hash, begå indbrud og anden kriminalitet. Han var med til en lang række projekter for at få udsatte unge til vælge at holde sig på den rigtige side af straffelovens paragraffer.
”Dengang var jeg en af de mest tilfredse betjente i Bornholms Politi. Jeg stortrivedes med det kriminalpræventive arbejde,” siger Torben Kofoed-Nielsen.
Arbejdet gik så godt, at han blev kåret som Årets Bornholmer i 2008. Begrundelsen var ifølge Netavisen Bornholm, ”…at han i sit arbejde gør mere for de unge, end man kunne forvente, at han brænder ud over det sædvanlige for sit job og er respekteret for den forskel, han gør.”
”Det var en kæmpe anerkendelse at få,” siger Torben Kofoed-Nielsen.
Men alligevel valgte han få år efter at forlade sin stilling i politiet. Efter at have gennemført en diplomuddannelse i vejledning og supervision som uddannelsesvejleder, søgte han arbejde uden for politiet.

”Jeg søgte et arbejde ved Frederiksberg kommune, hvor jeg skulle arbejde med udsatte unge lige som på Bornholm,” siger Torben Kofoed-Nielsen.
Mens den nye stilling for ham ligger i naturlig forlængelse af hans kriminalpræventive arbejde på Bornholm, er det alligevel anderledes.
”Her i Københavnsområdet er det hårdere. Alle de der bander for eksempel. På Bornholm har vi ikke nogle bander. Overhovedet. Nogle af de unge her i København er mere hardcore. Nogle har endda siddet i fængsel i rigtig lang tid. Jeg har heller aldrig rigtigt arbejdet med tosprogede unge før,” siger Torben Kofoed-Nielsen.
Han fortsætter:
”Jeg savner kollegerne og sammenholdet i Politiet. Jeg savner også den identitet, der ligger i jobbet. Men jeg synes, at jeg gør mere gavn her. jeg kan gøre en større forskel for de unge, når jeg ser på, hvad der kommer ud af mit arbejde. Hvis man tror på de unge, så kan de virkelig rykke sig.”
Med det nye job, er Torben Kofoed-Nielsen heller ikke længere tjenestemand, så han har netop meldt sig ind i FTF-A.
”Jeg fik øjnene op for, at det ikke var så dyrt som jeg troede.”