Vigtigt at tale med et rigtigt menneske

Da Majbritt for første gang i sit arbejdsliv, skulle bruge sin a-kasse, FTF-A, blev hun mødt af rigtige mennesker, der var optaget af at løse hendes problemer.

Majbritt-Martorell-PREVIEW-BP8Q0429-by-Kim-Vadsk+ªr-compressor
Efter fem år som selvstændig var det igen tid for Majbritt Martorell til at skifte retning i arbejdslivet. Hun arbejder i dag som skolelærer. Foto: Kim Vadskær.

Mindre en times kørsel i myldretiden fra Københavns centrum ligger herregården Edelgave. Den smalle, snoede vej op mod godset levner dårligt plads til, at to biler kan passere hinanden. Langs den sidste del af Edelgavevej, der bugter sig gennem bakkerne, passerer man husene, der engang gav husly til landarbejderne og deres familier.
I dag er husene solgt fra. De er velholdte. Og beboere har ikke deres arbejdsliv på Edelgave men inde i København eller de omliggende kommuner i Hovedstadsregionen. Det gælder også Majbritt Martorell, der sammen med sin familie og en vrissen labrador bor i et af de sidste huse før herregården.
Selv underviser Majbritt Martorell folkeskoleelever i dansk, engelsk og samfundsfag på Smørum Skole.

Skifter retning i arbejdslivet

Egentlig begyndte hun sit arbejdsliv i Realkredit Danmark. Men efter 17 år i den finansielle sektor, var det tid til at prøve noget nyt. Hun begyndte som medarbejdende hustru i hendes mands computervirksomhed, hvorefter hun åbnede en butik med modetøj. Efter fem år som selvstændig var det igen tid for hende til at skifte retning i arbejdslivet.
”Da jeg solgte butikken, følte jeg, at jeg skulle prøve noget helt nyt. Og jeg havde det sådan, at hvis jeg kunne vælge frit på alle hylder, greb jeg ud efter det med at være lærer,” siger Majbritt Martorell.
Og hun blev ikke skuffet. Men for et par måneder siden, kom hun lidt i klemme.
”Da skolerne havde vinterferie, havde jeg brug for dagpenge, fordi jeg indtrådte i en ny stilling. Da der var kollektivt ferielukket, får jeg ikke løn fra min arbejdsgiver, fordi jeg fik en ny stilling, hvor lønnen kommer forskudt. Jeg kom til at mangle løn i en uge.”
Først forsøgte hun sig på hjemmesiden, men hun kunne ikke lige huske, hvordan det fungerede.
”Jeg magtede det ikke lige, så jeg ringede ind til FTF-A. Og så var det en sindssyg venlig sjæl, der gelejdede mig hele vejen gennem systemet, indtil tingene var i orden. Det var meget nemt,” siger Majbritt Martorell.

Majbritt-Martorell-PREVIEW-BP8Q0582-by-Kim-Vadsk+ªr-compressor
Majbritt Martorell synes, at det var fantastisk i FTF-A at møde to forskellige medarbejdere to dage i træk, der bare var optaget af at hjælpe hende. Foto: Kim Vadskær.

Rigtige mennesker hjælper

Men dagen efter undrede hun sig. Hun fik et brev om, at hun skulle til en samtale i FTF-A, fordi hun var blevet ledig.
”Så ringede jeg ind, fordi jeg ikke kunne forstå brevet. Jeg var jo ikke ledig. Og han sagde til mig, at det skulle jeg jo heller ikke. Han gik ind og kiggede på min sag. Han fandt ud af, at der var feriepenge, jeg bare kunne få. Og han viste mig vej gennem systemet, så jeg fik nogle penge, jeg ikke vidste, jeg havde til gode.”
Hun sluttede samtalen med at sige til FTF-As medarbejder, at det var fantastisk at møde to forskellige medarbejdere to dage i træk, der bare var optaget af at hjælpe hende.
”De havde den helt rigtige tilgang til mig som kunde. FTF-A gjorde det bare nemt for mig,” siger Majbritt Martorell.

Hun fortsætter: ”Jeg ved ikke, om det er aldersbetinget, men for mig var det vigtigt at tale med et rigtigt menneske i stedet for et telefonsystem.”